fredag 3 april 2009

Skrivpuff 93

Min första tanke var tåget. Snabbt far de över rälsen, ett evigt dunkande ljud. Sen tänkte jag på bilar som gasar på, som stressar och kör om för att hinna först. Till vad? Kanske en middag med familjen efter en slitsam vecka, kanske på väg mot en redan avgången buss eller kanske hem till tystnaden och ett glas vin. En tävling som ingen vinner, där alla är förlorare. Ingen ser den som går i mål och ingen vet vem de tävlar mot. Alla andra? Sig själva? Någon högre makt? Ett hårt tryck och bilen rycker fram med våldsam kraft. Alla har bråttom att hinna med, allt det där man borde. Att klippa gräsmattan, skjutsa barnen och stycka tvätt. Handla mat, bjuda in vänner på fika och göra om verandan. Klippa sig, göra karriär och följa de senaste serierna. Läsa böcker, diska och någonstans bland allt ska man hinna med att vara sig själv. Att njuta av livet. Det stressar dem. Att hinna med, att få tid. Så då tänker jag, kanske det enda som egentligen går alldeles för fort är tiden?

(Skriv om något som går alldeles för fort)

5 kommentarer:

Cecilia Sahlström sa...

Ja visst, vi jäktar runt i tillvaron, som om det vore i sista sekunden, alltid! Där satte du fingret i ögat på många av oss. Och hinner inte med att leva. Det enda som går fort är tiden! Ja, så är det nog! Men ändå är den ju konstant! Cissi

liselotte sa...

Mycket tänkvärda ord som du har förmedlat på ett fint sätt

Hella sa...

Ja visst är det tiden som går för fort tycker jag med

skimmer sa...

att njuta av livet stressar folk! ja jättesant , du skapar frågor i mig... värt att tänka mer ikväll.tack

Tjotten sa...

Vi är många som tänkt på livet eller tiden i denna uppgift. Du har så rätt i att tiden går fort, men för det behöver vi inte stressa med i samma tempo.