torsdag 15 oktober 2009

En termin till

Nu är det sant, att vi nästa höst, kommer få läsa ytterligare en inriktningstermin. Alla har varit inställda på specialiseringar och jag vill verkligen läsa mer om svenska, läs- och skrivutveckling, matematikdidaktik och sånt som visar att jag vill till skolan och inte förskolan. Jag fattar inte att det är okej att ändra i en pågående utbildning så här, de har bara bestämts över våra huvud. Jag förstår tanken med det, det gör jag verkligen, men det hade funnits andra sätt, andra vägar att gå.

Jag är nöjd med min utbildning, jag tror verkligen på det här arbetssättet. Det är annorlunda, nytänkande och så viktigt. Det behövs så mycket mer av det här i skolan. Men just nu vill jag ha lite mer fördjupade kunskaper för att verkligen kunna bli säkert i min lärarroll. Jag hoppas verkligen att den här förändringen ger mig det, men just nu är jag tveksam. Det kommer helt bero på lärarna, för jag ger alltid allt när det gäller att lära mig nya saker.

"Om du vill skaffa dig fiender försök att förändra någonting." Woodrow Wilson

Ungefär så här känns det i klassen nu. Lärarna har blivit människor som går bakom ryggen på en, inte ett ljud har vi hört om detta förens ungefär en vecka tillbaka. Jag ska, trots allt, verkligen försöka göra det bästa av situationen. Bryta ihop och gå vidare, som jag brukar säga. Så blir jag lite starkare, lite bättre, lite klokare och lite stoltare.

Jag hoppas verkligen att vi får vara med och påverka innehållet, vilket vi har fått veta att vi får. Lärarna måste verkligen lyssna och ta oss på allvar. Jag har redan ett förslag på hur det skulle kunna fungera.

Inga kommentarer: